arrow_drop_up arrow_drop_down

AdemRuim

Een bevrijdende behandeling

Door adem te richten, ervaar je ruimte

AdemRuim is een één op één behandeling, waarbij je je adem in je lichaam leert ervaren en verdiepen door aandacht en ontspanning.  Hierdoor ga je rustiger en ruimer ademen. Pijn in o.a. bekken, wervelkolom of schouders verlicht of verdwijnt zelfs. En je voelt je stabieler, meer ontspannen en krachtiger.

AdemRuim iets voor jou!?!

Beantwoord jij één of meerdere vragen met "ja"?    

 • Heb je pijn in bijvoorbeeld je bekken, rug of schouder?
 • Ben je angstig? ('Zie je overal beren op de weg')
 • Lijkt je gedachtenstroom niet te willen stoppen?
 • Kan je je moeilijk ontspannen?
 • Slaap je slecht?
 • Voel je je onzeker? 
 • Voel je onrustig?
 • Wil je bewuster worden van je adem of van je lichaam?
 • Wil je jouw adem en/of ademruimte in je lichaam onderzoeken?
 • Wil je meer vertrouwen ervaren?
 • Wil je rust en verbinding ervaren?                    

Dan is een behandeling AdemRuim wellicht iets voor jou. 

Hoe verloopt een sessie?

Na ontvangst in de warme praktijkruimte, vertel je hoe het met je is. Ik stel een aantal vragen.
Een sessie kan liggend en zittend (in principe op de grond) gedaan worden. Er zijn veel hulpmiddelen als futons (zachte matten), kussens en dekens, om je zo comfortabel mogelijk te laten zitten of liggen. De schouders en schouderbladen krijgen aandacht, zodat je kan ontspannen.
Ik kom naast of achter je zitten en leg mijn handen op je lichaam, bijvoorbeeld op je schouder, je bekken of je flanken. Je voelt hoe dat voor je is en of je na een poosje ook kan ontspannen. Je krijgt de tijd om te voelen dat het goed is. Het is prettig als je loszittende kleding aan hebt. Ik leg mijn handen op de kleding.

Je ademt, zoals je altijd doet. Je krijgt kleine aanwijzingen van mij, indien nodig. Je voelt de warmte van mijn handen en je ademt rustig. Verder hoef je niets te doen. Uiteindelijk voelt het vertrouwd. Je ervaart dat het goed is, wanneer je rustig ademt in jouw eigen ademritme.
Met mijn handen nodig ik de adem uit om ruimer te worden. Je kan voelen dat het weefsel onder mijn handen warmer en zachter wordt. Dit betekent dat je bewustzijn in het gebied onder mijn handen actief is. En dat werkt verzorgend en helend.
Je gaat je inademing en uitademing niet meer alleen als uitwisseling van zuurstof en koolzuurgas ervaren. Je ervaart dat de adem meer is dan dat, je verdiept de adem en je bewustzijn naar een diepere laag. Hierdoor ga je je lichaam ook anders ervaren. Het werkt diep ontspannend, verlicht o.a. pijn en geeft je vertrouwen.

Ik nodig je van harte uit een sessie te ervaren.
.
Een behandeling AdemRuim duurt 3 x 45 minuten. Na de 3e sessie kijken we of een volgende sessie of behandeling gewenst is.                     


De kosten : Een behandeling AdemRuim (3 x) €  95,-
                     Een losse sessie AdemRuim          €  35,-.

AdemRuim voor ontspanning, heling en bewustwording